Zandgietwerk

Metaalgieterij De Ruiter B.V. is, naast coquillegieten, gespecialiseerd in zandgieten. Zandgieten is een vorm van metaalgieten waarbij het vormen plaatsvindt met behulp van een speciale mal. Deze mal bestaat uit natuurzand met een mix van klei dat als bindmiddel fungeert. Dankzij deze zandmix wordt een gladde homogene structuur bereikt. Hierdoor kunnen wij onze hoogwaardige gietproducten vormen.

Zandgieten: wanneer geschikt?

Zandgieten is als gietproces bij uitstek geschikt voor zowel kleine als grote series vormwerk met een maximaal stukgewicht van dertig kilogram. De korte wisseltijden van de modellen maken het mogelijk dat deze vorm van metaalgieten tegen betrekkelijk lage kosten kan plaatsvinden. Een grote maatnauwkeurigheid zorgt er tevens voor, dat de klant weinig bewerkingstoeslag betaalt. Naast deze kostenbesparing is er ook het voordeel van een korte levertijd.

Toepassingen van zandgietwerk

Een aantal voorbeelden van toepassingen van zandgietwerk zijn:

  • Kabelwielen voor skiliften
  • Steunen
  • Inlaatspruitstukken
  • Inlaten voor de automobielindustrie

Wilt u meer weten over wat Gieterij de Ruiter voor u kan betekenen op het gebied van zandgietwerk? Neem dan direct contact met ons op via telefoonnummer (075) 616 09 71 of vul ons contactformulier in!