Diensten

Metaalgieterij De Ruiter B.V. is gespecialiseerd in zandgietwerk en coquillegietwerk in diverse bronslegeringen en aluminiumlegeringen. Wij kunnen u van dienst zijn voor fabricatie van grote en kleine series non-ferro gietwerk. Hiernaast kunnen we zorgdragen voor de nabewerkingen van gietstukken.

Gieterij de Ruiter Diensten

Kwaliteit en efficiëntie

Kwaliteit is bij Metaalgieterij De Ruiter B.V. al sinds de oprichting in 1949 dé standaard. Wij zijn in het bezit van moderne vormmachines. Met behulp van deze machines in combinatie met het vakmanschap van ons personeel kunnen kwalitatief zeer hoogwaardige gietproducten worden verkregen.

Kwaliteit gaat bij ons hand in hand met efficiëntie. Zo hebben wij verschillende aluminium en bronzen metaalsoorten ruim op voorraad, hebben wij bekwaam en gemotiveerd personeel, de modernste machines en een schoon productieproces. Deze combinatie van kwaliteit en efficiëntie heeft voor u een groot voordeel. Wij leveren niet alleen kwalitatief hoogwaardige producten, de levertijd wordt ook nog eens geminimaliseerd!


Zandgieten is een vorm van metaalgieten waarbij het vormen plaatsvindt met behulp van een speciale mal. Deze mal bestaat uit natuurzand met een mix van klei dat als bindmiddel fungeert. Een groot voordeel van dit gietproces zijn de betrekkelijk lage kosten.

Read more: Zandgietwerk

Coquillegieten is een vorm van metaalgieten waarbij een vloeibaar metaal wordt gegoten in een gietijzeren matrijs. Na afkoeling is het eindproduct verkregen.

Read more: Coquillegietwerk

Metaalgieterij De Ruiter B.V. kan naast het machinaal vormen van gietwerk, het gietproces ook handmatig verrichten. Dit gebeurt in de handvormerij.

Read more: Handvormerij

Naast het fabriceren van gietwerk kan Metaalgieterij De Ruiter B.V. desgewenst zorgdragen voor de nabewerking van het gietwerk. Er zijn verschillende nabewerkingen mogelijk waaronder poedercoaten, frezen, na-draaien en anodiseren.

Read more: Nabewerking